Thursday, March 7, 2013

Att skriva och läsa böcker

Att bli författare tror jag att många har drömt om någon gång. Tänk att få skriva historier helt ur din egen fantasi och sedan låta andra ta del av denna. Att vara författare behöver ju inte heller innebära att man endast skriver romaner eller liknande genre, utan man kan ju faktiskt skriva böcker som på något sätt kan hjälpa andra eller vara till för att ge bra information om olika saker.

Kokböcker är det allt fler som skriver och det finns idag kokböcker som är väldigt inriktade på just en sorts mat. Senast jag kikade i bokhyllan i butikerna så hittade jag en kokbok som endast behandlade den populära kakan macarone. Kokböcker med inriktning mot en viss kulturs mat förekommer också ofta. Till exempel japansk, grekisk eller turkisk mat.

En genre av böcker som har växt betydligt mycket under de senaste åren är självboigrafier. Det känns nästan som att var och en skriver just en sådan. Fast att man kanske inte får den publicerad, så tror jag att det kan vara ett bra sätt att få ordning på eventuella problem som man kanske har. Att rota i sitt förflutna kan ibland vara jobbigt, men oftast nödvändigt för att kunna ta sig frammåt.

Just nu är det bokrea i stort sätt i varenda butik och det är då man verkligen kan göra fynd till bokhyllan! Kanske passa på att redan nu fylla på bokförrådet inför sommarens varma dagar på balkongen eller vårens första picknik utomhus.

No comments: